25 april 2015
13:30

Ohtana/Aapua FF

Referat: Morön BK - Ohtana/Aapua FF

Morön besegrar OAFF med 2-0 (0-0) hemma på Skogsvallens konstgräs. OAFF inleder bra och redan i andra minuten är Johannes Pekkari igenom men tyvärr vinkar assisterande domaren för offside. Första tio är jämna innan Morön tar över spelet och under första halvtimmen skapar man tre bra målchanser. Sista kvarten kommer OAFF tillbaka och i den 33:e minuten kommer snabbe Miikka Koivuniemi mot en ensam försvarare - snabb dribbling följt av ett hårt skott tvingar målvakten till en fin reflexräddning. Vi går till paus med 0-0 vilket vi är riktigt nöjda över.

Andra halvlek blir Moröns och redan i inledningen är man nära att spräcka nollan. I den 50:e minuten tappar vi bollen kring straffområdeslinjen och en Moröspelare kommer med fart in i straffområdet där dock Adam slår undan bollen - döm om vår förvåning när domaren blåser straff! Gedyon Beyene rullar säkert in 1-0. Efter målet blir det alltmer Morön och det är endast Kottens storspel som räddar oss från fler baklängesmål. I den 70:e minuten kommer Morön på högerkanten och Sebastian Åhmans utsökta inlägg nickas enkelt in av Ludvig Marklund till 2-0. Sista kvarten har OAFF några kontringslägen där Johannes Pekkari har tre målchanser där den bästa tvingar målisen till en fin dubbelräddning. Morön har också flera öppna lägen där Kotten gör några fantastiska parader. Det blir dock inga fler mål utan 2-0 står sig tiden ut.

Sett över 90 minuter är Moröns seger odiskutabel, man är det spelförande laget och skapar dom flesta och bästa målchanserna. I ett av skador sargat OAFF blir betyget trots förlusten klart godkänt. Kotten var femstjärnig i målet och får epitetet "matchens lirare" På mittfältet krigade Johan Svanlöv väldigt hårt och framåt var Johannes Pekkari den som var framme när våra målchanser uppstod. Morön hade ett stabilt och jämnt lag där plussen går till Gedyone Beyene och George Kiarie. Domare Erik Yngvesson dömde bra förutom vid straffen som från vår position var feldömd.

Laget: Kotten - Jocke J, Kero, Mäki, Micke K - Svanlöv, Adam (75), John (88), Joel, Miikka - Johannes P
Avb: Magnus J (75), Yuones (88), Martin T, Markus M